De beste Kofferbakschermhoezen voor klussers | Hatchbag

tools

Voor klussen in en rond het huis is de DYI aanpak vaak de meest kostenbesparende oplossing voor opknappen en simpele renovatieprojecten. Er zijn veel instructies op het internet te vinden die helpen om zelf aan de slag te gaan met klussen die vroeger aan de vaklieden werden overgelaten. In veel gevallen is het mogelijk om zelf een goed resultaat te bereiken.

Wat echter niet altijd duidelijk is, is dat er verborgen kosten verbonden kunnen zijn aan doe-het-zelven. Niet alle projecten gaan volgens plan, en je kan blijven zitten met verspilde materialen en minder geslaagde afwerking. Je kan ook meer schade aanrichten als je niet het juiste gereedschap gebruikt. Een gebrek aan ervaring kan ook rotzooi en vuil, vooral als je materialen ophaalt of naar het grofvuil brengt.

timber

Je auto beschermen tegen doe-het-zelf schade

Het vervoeren van materiaal van de bouwmarkt kan lastig zijn voor doe-het-zelvers, vooral als ze een personenauto gebruiken in plaats van een transportbusje. Bouwmateriaal kan groot en zwaar zijn waardoor het risico op schade aan het interieur van de auto toeneemt.

Of je nu een klusjeman bent of een in je vrije tijd aan een doe-het-zelf project werkt, je auto kan beschadigd raken als je grote ladingen of gereedschap vervoert. Je kan dus maar beter je auto beschermen. Hadyn Leon van bouwbedrijf Stone7 legt uit wat je kan doen om schade aan je auto te voorkomen als je materiaal voor je klus vervoert:

1. Bedek het interieur van je auto zoveel mogelijk.

2. Oude dekens en handdoeken kunnen wat bescherming geven, maar die kunnen verschuiven en vloeistof kan er doorheen lekken. Vuilniszakken kunnen wat vloeistof tegenhouden, maar die kunnen ook makkelijk scheuren. Het is het waard om in een kofferbak beschermhoes te investeren: die is op maat gemaakt voor jouw auto en zal goed op zijn plek blijven zitten.

3. Vooral tijdens het in- en uitladen van de auto kunnen er krassen en schrammen gemaakt worden. Je kan de bumper en lak van de auto beschermen met een dekzeil of een kofferbak beschermhoes met bumperbescherming kiezen die over de achterbumper kan gehangen worden.

4. Slechte weersomstandigheden kunnen ook bijdragen aan schade, vooral als je handen nat en koud zijn en je de controle verliest over grote, onhandige materialen. Hoe meer je de bumper kan beschermen, hoe beter.

5. Als je hout vervoert, zorg en dan voor dat ook de achterkant van de achterbank en de hoofdsteunen beschermd worden, vooral als het de volledige lengte van de auto in beslag neemt. Versplinterd hout kan onherstelbare schade aan de bekleding toebrengen, dus gebruik oude handdoeken, kartonnen dozen of dekens als buffer.

6. Houd ook rekening met het gewicht van wat je vervoert als je een personenauto gebruikt: het is het niet waard om de vering over te belasten!

7. Het is niet altijd handig, maar gebruik als het even mogelijk is twee zakken om zand of cement in te doen, als was het maar een vuilniszak er omheen. Zand is vrijwel onmogelijk uit de bekleding te krijgen en kan bovendien krassen veroorzaken.

8. Als je een lekkage hebt, probeer het dan zo snel mogelijk te verhelpen. Hoe langer het duurt, hoe moeilijker het wordt om het te verwijderen en je riskeert ook dat het op andere materialen komt te zitten.

9. Onderschat niet hoe vies je kleren kunnen zijn! Het heeft niet veel zin om de bagageruimte te beschermen, als je vervolgens met je kleren vol verf in de auto gaat zitten. Ook hier kunnen oude, maar schone handdoeken van pas komen. Je kan ook overwegen om autostoelhoezen aan te schaffen, zoals automonteurs vaak gebruiken.

10. In geval van twijfel kan je natuurlijk ook wat meer betalen om het thuis bezorgd te krijgen. Je zal zien dat het een stuk goedkoper is dan je auto laten schoonmaken of repareren!

Delen: