Blog

De wetenschap van de kofferbak

"De wetenschap van de kofferbak”, je maakt een grapje! Een kofferbak is een kofferbak, niets aan! Nietwaar? Niet zo snel!

Laten we beginnen met het voor de hand liggende: autofabrikanten brengen elk jaar nieuwe modellen uit, updaten bestaande reeksen en passen voertuigen aan om elektrisch te worden. De eerste stap is dus om het bouwjaar van uw auto vast te stellen, vooral als er een wijziging heeft plaatsgevonden in het jaar waarin uw auto is geregistreerd. In dat geval moet u de vorm van uw laadruimte controleren en controleren of deze de nieuwe of oude vorm heeft. En vergeet niet uw stoelen te tellen: een voertuig met 5 zitplaatsen heeft een totaal andere koffervorm dan een 7-zits met neergeklapte derde zitrij.

Als uw voertuig volledig elektrisch is, een plug-in hybride of een zelfopladende hybride, is de kans groot dat de koffer er iets anders uitziet dan een auto met verbrandingsmotor, omdat de accu's zich meestal onder de koffervloer bevinden.

Nu we de basis hebben vastgesteld, gaan we naar de details: er zijn bagageafdekkingen, hondenrekken, D-ringen, uitsparingen, plastic verdelers, opbergnetten en -stangen, reservewielen of ruimtebesparende wielen, schuimrubberen inzetstukken, luidsprekers en achter stoelen en achterkleppen die handmatig of elektrisch kunnen zijn.

En laat me niet beginnen over vloeren! Vast of variabel, hoog, midden of laag, links in of verwijderd.

Vermenigvuldig nu al het bovenstaande en je hebt oneindig veel mogelijkheden.

Gelukkig, als u een kofferbakbekleding koopt van The Hatchbag Company, is al het werk voor u gedaan! Het enige wat u hoeft te doen is uw voertuig te selecteren en het eenvoudige stapsgewijze proces te volgen om uw product te selecteren. Infobladen, die voor elk voertuig worden verstrekt, zullen u helpen de opties te identificeren, vergelijk de afbeeldingen gewoon met uw kofferbak.

Als u eenmaal de juiste kofferbakbekleding heeft gekozen, kunt u er zeker van zijn dat deze als gegoten in uw auto past en jarenlang bescherming biedt.

Neem nu een kijkje: kofferbak beschermingen van The Hatchbag Company

Hatchbag, een leuke kerstcadeau

Een Hatchbag als kerstcadeau?

Een paar kousen van "Happy Socks", een bierbrouwpakket, parfums, en kookboeken zijn allemaal populaire kerstcadeaus dit jaar!

Zelfs als je niet op zoek bent naar iets ongewoons of als de gelukkige ontvanger een van die mensen is voor wie het onmogelijk is om leuke cadeautjes te vinden, kan het

moeilijk zijn om een geschikt cadeau te vinden. Een praktisch geschenk kan een goed oplossing zijn, iets dat waarde toevoegt en lang meegaat.

Een volledig op maat gemaakte kofferbakbekleding, beschikbaar voor alle populaire automerken en modellen, zou precies kunnen zijn wat u zoekt. De PVC-kofferbakbeschermer is verkrijgbaar in een reeks kleuren en past als een handschoen in de kofferbak en biedt volledige bescherming voor eigenaren van huisdieren, werklieden of sportliefhebbers.

Het is eenvoudig om online het juiste product te selecteren op onze webshop, ga gewoon naar deze pagina. Het bestelproces is een gemakkelijk te volgen stap voor stap process, en er zijn handige handleidingen om het bouwjaar van de auto en de opties in uw kofferbak te bekijken.

Een kofferbakbeschermer van The Hatchbag Company is handig voor vieze wandelschoenen na een late herfstwandeling, natte of modderige sportuitrustingen, of zelfs om de kerstboom mee naar het recyclingcentrum te brengen wanneer de feestdagen voorbij zijn. Vooral hondeneigenaars zullen het het hele jaar door waarderen.

Een kofferbakbescherming als kerstcadeau wordt zeker gewaardeerd, gekoesterd en laat zien dat je om hem of haar geeft!

Leuke Halloween ideeën in Nederland

Het is weer die tijd van het jaar, wanneer kinderen hun favoriete kostuum kiezen in de winkels, mensen kopen snoep en enge verhalen worden verteld.

Halloween is van oorsprong een Keltisch gebruik, voornamelijk afkomstig uit Ierland, werd toen populair in Amerika en omgevormd tot een meer kindvriendelijk evenement. In de afgelopen decennia is het in Europa op grote schaal gevierd en dus ook in Nederland en Belgie.

Vandaag is het een langverwachte gebeurtenis, wanneer de kleintjes zich mogen verkleden, hun favoriete snoepjes mogen eten en een paar grappen uithalen. Er zijn kostuums verkrijgbaar van alle populaire animatiefilms, bekende sprookjesfiguren en alle enge wezens die 's nachts rondzwerven. Elsa en Anna uit Frozen zijn ideaal voor twee zussen, Spiderman en Superman zijn leuk voor jongens en zombies, skeletten, mummies, monsters, heksen en tovenaars zijn ideaal voor de schrik.

Een oranje of zwarte pompoen hoort natuurlijk ook bij de traditie en tegenwoordig organiseren veel boerderijen speciale evenementen, waar je een grote groente kunt plukken en snijden. Zorg ervoor dat je rubber of waterdicht laarzen, regenkleding en misschien zelfs een fles met een warm drankje meeneemt. Het is herfst en zeker koud en modderig. Overweeg ook om wat bescherming te bieden voor uw kofferruimte om alles thuis te krijgen zonder al te veel rommel in de kofferruimte te veroorzaken.

Kofferbakmatten, automatten, kofferbakbescherming of een geïmproviseerde deken is voldoende voor licht gebruik en stof. Voor modder, vuil, vochtige of natte voorwerpen en dingen die de zijkanten van uw kofferbak zouden kunnen raken, heeft u wat betere bescherming nodig, zoals een op maat gemaakte kofferbakbeschermer, individueel vervaardigd voor uw auto. Op die manier wordt de volledige kofferruimte beschermt. Met extra's kunt u ook de binnenkant van uw kofferruimte, de bovenkant van uw achterbank, de bumper en zelfs de volledige laadruimte wanneer de banken neergeklapt zijn, beschermen als er een verlenging wordt toegevoegd .

Als u een geweldige oplossing wilt om uw kofferruimte te beschermen, bezoek dan onze pagina over onze beschermhoes

Laten we tussen al het plezier, eten en stoeien een van de belangrijkste aspecten van Halloween of welke andere traditie dan ook niet vergeten: het is een perfecte reden om samen te komen, of het nu met familie, vrienden of gewoon een paar kennissen is. Het is een goed moment om bij te praten en een goed gesprek te hebben over wat er is gebeurd en wat de toekomst zou kunnen brengen.

Fijne Halloween allemaal!

Voorkom schade met de kofferbak beschermhoes van Hatchbag

Voorkom schade met de kofferbak beschermhoes van The Hatchbag Company.

Hoe goed u ook voor uw auto zorgt, het is onvermijdelijk dat het interieur van uw auto door het dagelijks gebruik tekenen van slijtage begint te vertonen. Eenvoudige maatregelen, zoals het schoonmaken van modderig schoenen, het vermijden van rommelige snacks en het meenemen van afval wanneer u de auto verlaat, helpen voorkomen dat rommel zich ophoopt. Door regelmatig de bekleding en voetenruimtes te stofzuigen en oppervlaktes schoon te vegen, blijft uw interieur in topconditie. Hoewel de passagiersstoelen gemakkelijk in de gaten te houden zijn, kan het een stuk moeilijker zijn om de kofferbak schoon en schadevrij te houden, terwijl deze juist vaak gebruikt wordt voor het opbergen van grote, vuile voorwerpen zoals kinderwagens, fietsen en bagage. Hoewel de kofferbak ook veilig en praktisch is voor het vervoeren van een hond, zorgt dit ook voor hoger risico op vlekken en mogelijke schade.

Bescherm uw auto-interieur met een kofferbakhoes

Als het gaat om het interieur van uw auto, is de bescherming van uw kofferbak erg gemakkelijk gedaan door dekens neer te leggen. Echter, deze kunnen tijdens het transport wegglijden, worden verplaats door huisdieren, of vloeistoffen doorlaten. De Hatchbag kofferbakschermhoes is daarom de ideale oplossing voor het schoonhouden van uw bagageruimte. De kofferbakbeschermer is op maat gemaakt, afwasbaar, waterdicht, makkelijk te installeren, en bedekt alle oppervlaktes van uw kofferbak.

Wat kunt u doen als het al te laat is?

Als uw achterbak al vuil of beschadigd is, kan uw de achterbak met een kleine moeite in zijn oude staat brengen. Uiteraard is het belangrijk dat u geen verdere schade aanricht door een verkeerde behandeling van de vlek. Hier leest u welke methodes handig zijn om de volgende gemorste vloeistoffen uit een kofferbak te verwijderen:

 • Olie: elke op olie gebaseerde lek leidt meestal tot beschadiging van stoffen en kunststoffen. Het is bijna onmogelijk om elk spoor van olie dat op een mat is gemorst te verwijderen en daarom raden we aan om de kofferbakmatten te vervangen in plaats van ze te proberen schoon te maken.
 • Modder: droge modder kan gemakkelijk van stoffen en automatten worden verwijderd. Gebruik een borstel om de grond los te maken en een cilinderstofzuiger om de modder op te vangen.
 • Gemorste voedsel: licht gemorst voedsel kan met een doek of handdoek van automatten en bekleding worden verwijderd. Als het morsen echter een grote vlek veroorzaakt, op zuivel gebaseerd is of waarschijnlijk een geur veroorzaakt, raden we aan om professionele hulp te zoeken.
 • Vacht van huisdieren: verwijder de vacht van huisdieren van kofferbakmatten en stoffering met een speciaal voor dit doel ontworpen rubberen borstel. Borstel eenvoudig het oppervlak en stofzuig vervolgens. Als u geen rubberen borstel heeft, zullen rubberen handschoenen ook goed werken.
 • Ontlasting van huisdieren: verwijder zo snel mogelijk en houd de ramen open. Breng een antibacteriële spray aan op de vieze gebieden en spoel af met een vochtige handdoek. Indien uw huisdier geplast heeft, zou de beste optie zijn om professionals in te schakelen.

De handigste benodigheden voor auto eigenaren | Hatchbag

Top 3 auto accessoires: Hatchbag kofferbakbeschermer, reserveband & GPS

Sommigen van ons bewaren niets in onze kofferbak, terwijl anderen erg veel benodigdheden in hun kofferbak bewaren om comfortabel rond te kunnen rijden, hun auto te kunnen beschermen tegen het transporteren van een hond, of om altijd voorbereid te zijn op een lange autorit. De volgende drie auto accessoires zijn accessoires waarvan wij vinden dat elke autobezitter die beslist bij de hand moet hebben: de Hatchbag kofferbakbeschermer, een reserveband en een GPS systeem.

1.Hatchbag Kofferbakbeschermer

De op maat gemaakte kofferbak beschermhoezen van Hatchbag zijn speciaal ontworpen om de achterbak van uw auto te beschermen en schoon te houden. Aangezien het in goede staat houden van uw achterbak een zware taak kan zijn en dagelijkse ritten enigszins onvermijdelijk zijn, duurt het niet lang voordat er een ongewenste hoeveelheid vuil in uw kofferbak ligt en krassen zichtbaar zijn.

The Hatchbag Company maakt daarom kofferbakmatten en beschermhoezen en biedt dus een functionele en stijlvolle oplossing. In tegenstelling tot universele kofferbakmatten en beschermhoezen is de Hatchbag kofferbak bescherming op maat gemaakt voor meer dan 520 verschillende automodellen. Ze zijn gemaakt van een hoogwaardig PVC dat gemakkelijk kan worden schoongemaakt en waterdicht is. Daarnaast zijn de beschermhoezen verkrijgbaar in verschillende kleuren waaronder zwart, rood, bruin, grijs en oranje.

2. GPS

Hoewel men tegenwoordig verschillende navigatie apps kan downloaden op de telefoon, mag het vertrouwde auto GPS-systeem niet als een overbodige gadget worden beschouwd. Maar waarom niet?

Veiligheid

Naar beneden of opzij moeten kijken naar de navigatie-app op uw telefoon kan zeer gevaarlijk zijn. Het kopen van een specifieke houder om uw telefoon te plaatsen, zou de situatie al veiliger maken, maar met het oog op bestuurders die hun telefoon gebruiken tijdens het rijden, is het beter om een traditioneel GPS systeem te gebruiken. Better safe than sorry!

Data & Gegevens

Telefoon navigatie-apps gebruiken veel data en verzamelen vaak ook persoonlijke gegevens. Dit kan een groot nadeel zijn voor vele telefoongebruikers. Voor de meeste GPS-systemen hoeft u meestal geen abonnementskosten te betalen en deze kan u dan ook zo goed als gratis gebruiken

Batterijduur

Navigatie-apps op uw telefoon gebruiken een grote hoeveelheid batterijvermogen, wat vaak betekent dat de batterij van uw telefoon niet de hele dag doorkomt als u veel reizen maakt waarvoor navigatie vereist is.

3. Reserveband

Niemand houdt van het idee om ergens gestrand te zijn omdat ze een lekke band hebben opgelopen. Daarom is het essentieel om altijd een reserveband in de auto te hebben.

Om uw auto rijdende te houden, is het verstandig om de volgende benodigdheden in uw achterbak op te slaan:

 • Een reserveband die in goede staat is
 • Een klein plastic laken om op te knielen
 • Een paar handschoenen om uw handen te beschermen
 • Een zaklamp met een reservebatterij
 • Uw geregistreerde voertuig handboek

Meer advies over het verwisselen van een autoband vindt u op de website van de ANWB.

The Hatchbag Company Roadtrip Checklist

The Hatchbag Company roadtrip checklist: Roadtrippen met een comfortabele, veilige en schone auto!

Een roadtrip maken is een geweldige manier om op vakantie te gaan en om het meeste uit de reis te halen. In plaats van u puur op de eindbestemming te concentreren, begint het avontuur op het moment dat u uw voet op het pedaal zet. Zoals bij alle soorten vakanties kan vooraf plannen een groot verschil maken in het gemak en plezier van uw reis. Met deze handige roadtrip checklist bent u compleet voorbereid op uw reis met een comfortabele, veilige en schone auto!

Maak uw auto rijklaar

Als het om roadtrips gaat, hangt het verschil tussen de reis van uw leven en de meest verschrikkelijke vakantie ooit grotendeels af van de staat van uw auto. Door uw auto te checken voordat u de weg op gaat, kan u vervelende verrassingen voorkomen.

 • Controleer of alle voertuigdocumenten up-to-date zijn. Zorg ervoor dat uw wegenbelasting, verzekering en APK geldig zijn en niet vervallen tijdens uw roadtrip.
 • Boek uw auto voor een onderhoudsbeurt. Zorg dat u goed op tijd een afspraak boekt aangezien de beste garages vaak volgeboekt zijn.
 • Pechhulp. Dit kan van grote waarde zijn als uw auto in een of andere uithoek er mee stopt. Het is vaak goedkoop en de kosten wegen ruimschoots op tegen de gemoedsrust die het u biedt.
 • Overweeg een auto te huren. Dit is vooral handig als uw auto niet altijd even betrouwbaar is. Als u er thuis problemen mee heeft, is de kans groot dat de auto niet de hele reis mee zal gaan.

Controleer het volgende voordat u vertrekt: bandenspanning, ruitensproeier, ruitenvloeistof, motorolie en benzine

Pak uw kofferbak slim in

Hoeveel u inpakt, hangt af van drie factoren: hoe lang u reist, de grootte van uw auto en het aantal passagiers. Alles inpakken wat u nodig heeft, met behoud van het comfort van de passagiers, kan lastig zijn. De juiste uitrusting kan zeker helpen:

 • Een op maat gemaakte Hatchbag kofferbakbeschermer helpt voorkomen dat het interieur van de auto beschadigd raakt bij het in- en uitpakken van bagage. Het beschermt ook de kofferbak tegen modder, zand en vuil die onvermijdelijk in de auto terechtkomt terwijl u onderweg bent. De kofferbak beschermhoes is gemaakt van hoogwaardig PVC dat waterdicht en duurzaam is. Daarnaast is de kofferbak beschermhoes eenvoudig te bevestigen en schoon te maken.
 • Een dakkoffer maakt ruimte vrij in de auto en is perfect voor het opbergen van lichte maar grote bagage zoals slaapzakken, campingstoelen en kleding.

Plan uw route

Ondanks dat verdwalen soms leidt tot de beste roadtrip avonturen, is het in de meeste gevallen goed om te weten waar u heen gaat en hoe u daar moet komen. Dit kan stress wegnemen en de kans op geschillen met uw reisgenoten verkleinen!

 • Een onlangs bijgewerkt GPS-systeem kan een uitkomst zijn voor wanneer u door onbekende gebieden reist.
 • Een betrouwbare kaart is goud waard als u het GPS-signaal verliest of als u een overzicht van de wijde omgeving wilt hebben.
 • Plan uw route via de landschappelijke route. Als u van de snelwegen afwijkt, kan u een prachtig landschap en uitzicht hebben.
 • Onderzoek Bed and Breakfasts, hostels en campings langs uw route voor het geval u uw plannen om welke reden dan ook moet wijzigen.

Wees voorbereid op noodgevallen

Het is altijd de moeite waard om u op noodgevallen voor te bereiden. Neem daarom een pakket voor noodgevallen mee in uw achterbak. Neem mee:

 • Rode driehoek voor noodgevallen
 • Reflecterende vesten
 • Zaklamp (met werkende batterijen)
 • Reserveband
 • Water en snacks voor gebruik in noodgevallen

Maak uw reis comfortabel

Urenlang in dezelfde houding zitten kan ongemakkelijk worden. Daarom is het belangrijk om regelmatig te stoppen om de wc te bezoeken en uw benen te strekken. Door het comfort in uw auto te maximaliseren, worden lange reizen een stuk dragelijker.

 • Lichtgewicht dekens kunnen het rijden in de avond gezelliger maken en verminderen de noodzaak om de verwarming hoger te zetten - wat vermoeidheid kan veroorzaken door droge ogen, om nog maar te zwijgen over het verbranden van meer brandstof.
 • Het afwisselen van rijden zorgt er ongetwijfeld voor dat iedereen plezier beleeft aan de reis. Zorg ervoor dat alle chauffeurs verzekerd zijn vóór vertrek.
 • Onderschat de kracht van snacks niet. Verzamel snacks die u onderweg gemakkelijk kan kauwen, plus waterflessen om gehydrateerd te blijven.
 • Isolerende reisbekers zijn geweldig om warme dranken warm te houden.
 • Entertainment voor in de auto, zoals een paar goede afspeellijsten, is natuurlijk essentieel.
 • Ondersteunende nekkussens zijn als laatst ook erg praktisch en comfortabel.